23948sdkhjf

Ledare: Kraven staplas på varann

Den isande våren till trots så står sommaren till sist för dörren. Skolor, föreningar och företag har rest som aldrig förr – beställningstrafiken har gjort en comeback med besked efter pandemiåren. Samtidigt hopar sig mörka orosmoln vid horisonten och det ställs allt tuffare krav på företagarna, stora som små. 

Redan från och med i år ställs högre krav på hållbarhetsredovisning.

Redan från och med i år ställs högre krav på hållbarhetsredovisning (CSRD), än så länge för mycket stora företag men på sikt ska kraven även gälla mindre företag. Ett annat är krav på materials spårbarhet (CBAM) som till exempel banbyggnadsmaterial av järn och stål. 

Missförstå mig rätt. Det är viktigt att fortsätta verka för planetens överlevnad. Men snaran dras åt för dem som verkar i och för branschen när kraven staplas på varandra och inga lättnader är i sikte. Införande av miljözon 3, EU-kommissionens förslag på förändrad paketreselag, en växande reservdelsbrist som i värsta fall kan leda till att bussar tvingas ställas, id-kontroller... Listan kan göras lång. 

Så, vad kan vi påverka? Använd din demokratiska rättighet och rösta i EU-valet söndag 9 juni. Här stiftas merparten av de lagar som rör och styr vår bransch. I år är valet kanske viktigare än någonsin för branschens väg framåt.

Trevlig läsning!

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098