23948sdkhjf

Han ska leda Nobina Finland

Topi Simola tillträder som ny vd för Nobina Finland i slutet av augusti. Det skriver Nobina i ett pressmeddelande.

Topi Simola kommer närmast från rollen som senior Vice President City Traffic för VR Group, men kliver nu över till Nobina Finland som vd och medlem av koncernledningen. 

− Jag är glad att kunna välkomna Topi till Nobina. Med sin gedigna erfarenhet från den upphandlade kollektivtrafiken i både Finland och Sverige, är jag övertygad om att Topi tillsammans med den finska ledningsgruppen kommer att lyfta vår position i Finland till nästa nivå, och fortsätta att stärka Nobina i Norden, säger Henrik Dagnäs, koncernchef för Nobina, i en kommentar.

Samtidigt blir nuvarande vd för Nobina Finland, Petri Auno, ny operativ chef (COO) med koncernövergripande ansvar för exempelvis inköp, säkerhet och implementation av koncerngemensamma arbetssätt, skriver Nobina.

Petri Auno tillträdde som vd 2019.

− Jag ser fram emot att få ta med mig mina operativa erfarenheter in i min nya roll som COO, där jag tillsammans med kunniga kollegor kommer fokusera på att utveckla och stärka Nobinas position på den nordiska marknaden. Det är spännande att få ta sig an nya utmaningar och fortsätta bidra till Nobinas fortsatta framgång och tillväxt, säger Petri Auno.

Nobina Finland gör drivmedelssatsning – ska byta ut tre miljoner liter diesel

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.123