23948sdkhjf

Sämre för Keolis – möblerar om i toppen

Keolis omorganiserar i toppen för att bland annat möta minskad omsättning i bolaget och mer komplexa krav i avtalen.

Keolis möblerar om i bolaget för att ”stärka sin position, kunna möta en förändrad avtalsportfölj och minskad omsättning, mer komplexa krav i trafikavtalen, trafikneddragningar och pågående elektrifiering”, det skriver den franska kollektivtrafikjätten i ett pressmeddelande. 

Förändringarna träder i kraft på företagsledningsnivå den 1 september 2024 och följs av en fortsatt organisering och dimensionering under hösten.

– Vi har analyserat och utvärderat vår nuvarande avtalsportfölj och kommande anbud på marknaden och kommit fram till att vi behöver justera vår organisation. Vi gör det för att fortsätta vara en aktör att räkna med på kollektivtrafikmarknaden. Vi behöver anpassa oss till rådande förutsättningar, säger Mikael Wågberg, VD för Keolis Sverige.

Organisationsstrukturen ser ut som följer:

Produktion, Richard Kirchner, produktionsdirektör

Teknik, Karl Orton, teknisk direktör

Anbud och kontrakt, Rikard Guerrero, kommersiell direktör

HR och kommunikation, Caroline Ottosson, HR- och kommunikationsdirektör

Finans och inköp, Patrik Åberg, ekonomidirektör

IT och avancerad analys, Fredrik Wall, IT-direktör

Strategi, Arvid Röckert, strategidirektör

Justeringarna omfattar bland annat att Produktion, med respektive trafikområde, renodlas till att fokusera på drift och dagligt underhåll kopplat till de befintliga trafikavtalen. 

Därmed samlas tillgångsförvaltning av fordon, ladd- och tankinfrastruktur och fastighet samt utvecklingsansvaret för elektrifieringen samlas i den nya avdelningen Teknik.

HR, kommunikationsverksamheten och SMAK (säkerhet, miljö, arbetsmiljö och kvalitet) slås samman och bildar den nya avdelningen HR och kommunikation. Keolis säkerhetschef Kenny Bungss finns placerad inom HR och kommunikation, men rapporterar direkt till VD i säkerhetsfrågor.

I övrigt ser ansvarsfördelningen i stort ut så som tidigare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078