23948sdkhjf

Ny version av Scania Touring – med gasdrivlina

Scania lanserar turistbussen Scania Touring med gasdrivlina.

Scania Touring med gasdrivlina kan köras med naturgas eller biogas och den nya versionen kommer med en 13-liters gasmotor, skriver fordonstillverkaren i ett pressmeddelande. 

– Den nya LBG/LNG-varianten av Scania Touring är ett utmärkt alternativ för operatörer av långfärdsbussar som vill öka hållbarheten utan stora investeringar eller att verksamheten påverkas menligt, säger Carl-Johan Lööf, Head of Product Management, People Transport Solutions, på Scania, i en kommentar.

Med en standardtank är räckvidden över 100 mil, skriver Scania vidare.

– Lösningarna är verkligen cirkulära och jag anser att vår 13-liters gasdrivlina är det mest hållbara och gångbara alternativet på marknaden för turistbussoperatörer. Dessutom är den godkänd för miljözon 3 i Stockholm. Det är bättre för miljön, tystare, smartare och, allra viktigast, tillgängligt här och nu, säger Jonas Strömberg, Sustainable Transport Business Manager på Scania.

Under Busworld förra året intervjuade RT-Forum Carl-Johan Lööf och Johanna Salomonsson Lind. Hör dem berätta om den nya strategin, bussplattformen och samarbetet med Flixbus här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08