23948sdkhjf

Connect Bus kapar med Ebusco – leveransproblem orsaken

På grund av leveransförseningar av nya elbussar till Kronoberg har Connect Bus valt att kapa med Ebusco och byter nu fordonsleverantör. 

Connect Bus har avbrutit sitt samarbete med Ebusco som skulle leverera bussar till trafiken i Kronoberg. Anledningen uppges vara leveransförseningar. 

Det skriver Länstrafiken Kronoberg i ett pressmeddelande. 

Elbussarna, 47 stycken, skulle ha satts i trafik i december förra året men på grund av bland annat komponentbrist har leveransen drabbats av förseningar. Nu har en ny leverantör av elbussar utsetts, som enligt Länstrafiken Kronoberg kommer att kunna leverera fordonen till Kronoberg i augusti och september nästa år.

– Det är oerhört beklagligt att vi hamnat i denna situation. Tyvärr är vi inte ensamma om just dessa förseningar, och vi har verkligen gjort allt för att snabba på leveransplanen. Vi är dock övertygade om att vi fattat helt rätt beslut att byta leverantör utifrån rådande omständigheter så att våra resenärer ska få elbusstrafik så fort det är praktiskt möjligt, säger Jonas Kempe, vd på Connect Bus Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14