23948sdkhjf

Flera linjer tas bort när regionen behöver spara pengar

Vid tidtabellskiftet i december genomförs förändringar i stads- och regiontrafik i Örebro län, bland annat försvinner sju linjer och stadslinjenätet förändras när linjer slås ihop.

När tidtabellskiftet sker i mitten av december får Örebro ett nytt linjenät. Det innebär att linjer slås ihop till totalt sju stycken, och enligt regionen kommer stadslinjenätet som bland annat består av Citylinjen, leda till tätare avgångar och snabbare trafik.

Samtidigt sker förändringar i regiontrafiken när sju linjer försvinner, skriver Länstrafiken Örebro i ett pressmeddelande, något som beror på att regionen behöver spara pengar.

– Det är inget roligt beslut att ta, men med rådande ekonomiska förutsättningar är det tyvärr nödvändigt. Vår ekonomi räcker inte för att behålla länets alla busslinjer, då vi behöver spara 50 miljoner, säger Nina Höijer (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Örebro län, i en kommentar.

Linjerna som försvinner

Linje 353: Storå – Ramsberg

Linje 521: Örebro – Närkes Kil – Klockhammar

Linje 743: Kumla – Åbytorp – Götabro

Linje 751: Askersund – Olshammar – Askersund

Linje 822: Odensbacken – Hampetorp

Linje 824: Örebro – Norrbyås

Linje 828: Pålsboda – Hjortkvarn

Källa: Länstrafiken Örebro

Enligt regionens verksamhetsrapport för 2024 behöver regionens samlade kostnader minska med 629 miljoner kronor för året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094