23948sdkhjf

Stororder för VDL – de beställer nya generationen Citea

VDL Bus & Coach har fått en stororder på 157 eldrivna Citea för leverans under första halvan av nästa år. Bussarna kommer att gå i trafik i Nederländerna.

Det är Arriva som laget en order på 157 Citea-bussar från VDL för trafik i West Brabant, Nederländerna. Ordern omfattar 58 Citea LE-122 och 99 Citea LE-135, förstnämnda med batterier på 429 kWh och sistnämnda med en kapacitet om 368 kWh.

Fordonen kommer också att utrustas med CCS Combo 2-laddningsuttag, skriver VDL i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Arriva beställt 64 stycken bussar av den nya generationen Citea för trafik i Östbrabant.

Om den nya generationen VDL Citea

Den nya stadsbussen bygger på en helt elektrisk drivlina med batterier i golvet, sidoväggar i kompositmaterial, nytt klimatsystem och ny ergonomisk förarmiljö.

Exteriören bjuder också på nyheter – bland annat har bussen en spoiler och skarpa hörn baktill för att minska luftmotståndet och ljudnivån inne i fordonet.

Bussen finns i fyra längdvarianter och fem modeller: LF-122 och LE-122, LE-135, LE-149 och LF-181, samtliga, utom den längsta är anpassade för både stads- och regiontrafik.

Tidigare i år invigde VDL sin nya anläggning i belgiska Roeselare. 

Fabriken har en kapacitet på 800 bussar per år med 500 personer som jobbar i produktionen. Tillverkningen av den nya generationen Citea kommer att delas mellan fabriken i Roeselare och Valkenswaard, Nederländerna, något som förklaras med att det ökar flexibiliteten och att företaget utnyttjar befintlig kapacitet bättre.

Reportage: VDL slår upp portarna till nya fabriken

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125