23948sdkhjf

Viking Line når ny milstolpe

Sedan den första jungfruresan med ’S/S Viking’ för 65 år sedan har 250 miljoner människor rest med Viking Line. Den milstolpen nådde rederiet i augusti.

En kvarts miljard resenärer har åkt med Viking Line sedan 1959 och årligen reser omkring fem miljoner människor med rederiets fartyg mellan de olika länderna. 

Juli markerade också 50 år sedan Viking Lines första fartyg satte kurs mot Stockholm på rutten mellan den finska huvudstaden och Sverige. 

Premiärturen på linjen Stockholm-Helsingfors skedde med ’Viking 5’.

Milstolpen med att nå en kvarts miljard resenärer nådde rederiet i augusti.

– Viking Line grundades ur en blygsam utgångspunkt att förbättra ålänningarnas trafikförbindelser med Finland och Sverige, så 250 miljoner passagerare är en häpnadsväckande milstolpe för oss, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i en kommentar och fortsätter:

– Idag är vi en förbindelselänk mellan människor runt Östersjön, vi upprätthåller viktiga fraktförbindelser mellan Norden och Europa och vi erbjuder unika nordiska reseupplevelser för turister som kommer hit. Detta är ett bra tillfälle att tacka våra kunder – samt naturligtvis vår personal och alla våra viktiga intressenter.

50 år mellan huvudstäderna för Viking Line

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407