23948sdkhjf

Tallink Grupp förlänger charteravtal

Fartyget ’Galaxy I’ stannar i Nederländerna i ett år till. Det står klart sedan rederiet Tallink Grupp förlängt sitt charteravtal.

För två år sedan chartrade Tallink Grupp ut ’Galaxy I’ till Nederländerna som boende för asylsökande. Nu förlängs avtalet med Slaapschepen Public BV i ytterligare ett år. 

Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är också ’Silja Europa’ utchartrat till Nederländerna där fartyget, likt ’Galaxy I’, fungerar som boende för asylsökande. 

– Vi är nöjda över att ha säkrat en förlängning av denna charter och samtidigt kunna bidra med en viktig boendetjänst som stöd för de nederländska myndigheterna. Galaxy I:s verksamhet i Amsterdam har fungerat smidigt de senaste åren, tack vare ett starkt samarbete med våra charterpartners och representanter från lokala myndigheter. Vårt team kommer att fortsätta arbeta för att upprätthålla samma höga servicenivå och professionella samarbete i Nederländerna, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp, i en kommentar.

Enligt rederiet kommer ’Silja Europa’ vara boende fram till slutet av året.

Mellan juli och september i år transporterade rederiet 3,4 procent färre resenärer jämfört med samma period förra året. Även godstransporterna minskade med 11,7 procent liksom antalet personfordon med 8,3 procent.

Rederiets flotta består av 15 fartyg.

Så många får gå när Galaxy försvinner

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047