Matutveckling på väg
Hela 2012 erbjuder Statoil flera goda maträtter framtagna tillsammans med Svenska kocklandslaget. Först ut är en SUB med grillade grönsaker och fetaostcreme som lanseras 15 mars.
– Det känns helt rätt att utveckla vårt materbjudande tillsammans med Svenska Kocklandslaget. Allt fler kunder blir mer kvalitetsmedvetna och vi vill möta ett ökat behov av god och varierad mat även längs vägen. Med de gedigna kunskaper som Svenska Kocklandslaget har både utbildar och inspirerar de vår personal. Nu vill vi även att våra kunder ska få ta del av deras inspiration genom de goda och fräscha rätter som vi har tagit fram tillsammans, säger Pernilla Engman , Kategorichef för Snabbmat på Svenska Statoil.
Under senaste året har Statoil förnyat sitt smörgåssortiment genom att lansera Statoil SUB. Det är en smörgås som består av en baguette där brödet gräddas direkt i butiken och som på beställning fylls med färsk smörgåsfyllning.
– Med dagens allt mer bränslesnåla bilar bör ingen köra mer än tre timmar i sträck utan ett stopp. Ett stopp hos oss på Statoil ger pausen en extra dimension, då vi har ett brett utbud av traditionella och nya produkter som snabbt serveras. Samarbetet med Svenska Kocklandslaget känns extra spännande kring vår SUB. Dels är det en ny produkt för oss och som vi är helt unika med i vår bransch, dels är den SUB som vi nu lanserar tillsammans med Svenska Kocklandslaget en helt vegetarisk produkt. Något som många av våra kunder har efterfrågat, säger Pernilla Engman.
Svenska Kocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening och har till uppdrag att fortsätta utveckla det unika svenska köket såväl som den internationella tävlingsgastronomin. Var fjärde år sätts ett nytt landslag samman av noggrant handplockade kockar och konditorer. Det Svenska Kocklandslaget har kommit på medaljplats i alla internationella tävlingar sedan 1996. Nästa utmaning som väntar är OS i Tyskland i oktober i år.
– Statoil erbjuder vi det lilla extra längs vägen och Svenska Kocklandslaget hoppas med dessa produkter och råvaror kunna påverka maten överlag längs vägarna i rätt riktning. Vi har tillsammans genomfört ett gediget arbete för att säkerställa att råvaror och produkter håller samma höga kvalitet på alla stationer, säger Evert Bränd projektledare för Svenska Kocklandslaget.