23948sdkhjf

Kocklandslaget går till sjöss

Rederiet Viking Line inleder samarbete med svenska kocklandslaget - Nu ska det bli extra smakrikt ombord på de röda fartygen.
Delikatesser och mat av hög kvalitet är en viktig del av de reseupplevelser som Viking Line erbjuder. De smakrika sjöresorna har fått en extra krydda genom varierande temaveckor, samarbete med olika stjärnkockar och nya restaurangupplevelser ombord. I mars inleds ett långvarigt samarbete med det svenska kocklandslaget.

Målet för samarbetet mellan Viking Line och det svenska kocklandslaget är att utveckla smakupplevelserna på alla de sju fartygen. Landslagets uppgift är att skapa helt nya matkoncept och erbjuda restaurang- och kökspersonalen fortlöpande utbildning i samarbete med Viking Line. Landslagets kockar kommer också själva att gästspela ombord.

– Vi vill alltid gå i spetsen för utvecklingen och trenderna i fråga om både råvaror och gediget kökskunnande. Enbart i fjol öppnades fyra nya restauranger på våra fartyg, så farten är hög. Vi räknar med att tillsammans med det svenska kocklandslaget kunna erbjuda ännu bättre smakupplevelser ombord än förr, säger Viking Lines restaurangchef Bodil Ståhl .

På Röda båtarna finns sammanlagt nästan 40 restauranger och caféer, och utbudet sträcker sig från traditionella buffébord och hembakt till skaldjursplatåer, fine dining-rätter och innovativa avsmakningsmenyer. I det svenska kocklandslaget ingår 12 kockar och konditorer som under ledning av lagkaptenen Fredrik Andersson framgångsrikt representerat Sverige i internationella matlagningstävlingar. Härnäst siktar landslaget på Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020.

– Kökspersonalen på rederiets fartyg är väldigt kunnig och det är fint att få börja utveckla smakupplevelserna på Östersjön tillsammans med dem, säger Fredrik Andersson , lagledare för landslaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094