23948sdkhjf

Ledare: Dröm stort!

Vad vore livet utan drömmar? Drömmar kan ge syfte i livet och en riktning likt en kompass. Drömma fritt kan vem som helst göra, men det är inte alla förunnat att få leva sina drömmar.

Tyvärr var jag för liten när Rosa Bussarna hade sin riktiga storhetstid men visst har jag hört otaliga historier om äldre släktingars upptåg på de älskade bussarna som tog en ut i världen. 

Vi besökte Micke Östberg på Mickes Bussar i Birsta, ungdomskamrat med Anders Eriksson som startade Rosa Bussarna. Tillsammans gav de sig ut på äventyr i världen och än idag håller de kontakten, även om Micke numera driver sin egen firma.

Själv drömmer jag om att snart få sätta mig bakom ratten på en eldriven turistbuss. Det vore något!

En annan dröm som slog in strax innan sommaren var återöppnandet av Järnvägsmuseet utanför Gävle. Här har Robert Sjöö varit museichef i närmare trettio år och äntligen fick han se sin dröm gå i uppfyllelse när museet fick sitt rättmätiga ansikte efter sju års renoveringsarbete. Det är en praktfull samling som tågälskare kan ta del av.

En dröm kan vara liten eller stor. Själv drömmer jag om att snart få sätta mig bakom ratten på en eldriven turistbuss. Det vore något!

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159