23948sdkhjf

Kvartalsrapport: Bussar starkast lysande stjärnan hos Volvo

Bussarna går starkast hos Volvo Group, det står klart sedan Volvo presenterar sin rapport för Q3 på fredagsmorgonen.

Volvo redovisar röda siffror för samtliga segment förutom bussar när företaget presenterar rapporten för kvartal tre på fredagsmorgonen. 

Den totala nettoomsättningen för Volvo Group minskar med 12 procent (7 procent justerat för valuta) och uppgår till 117 miljarder kronor, att jämföra med 132,3 miljarder kronor motsvarande period förra året. 

”Vi ser att transport- och bygg- aktiviteten har minskat i många regioner runt om i världen jämfört med de mycket höga nivåerna förra året” säger Martin Lundstedt, vd Volvo Group, i en kommentar.

För segment bussar ökade dock nettoomsättningen med 15 procent till 6,2 miljarder kronor. Motsvarande period 2023 låg nettoomsättningen på 5,4 miljarder kronor. Justerat för valuta ligger nettoomsättningen på 21 procent. 

Fordonsförsäljningen ökade med 23 procent och även serviceaffären går starkt med en ökning på 15 procent.

Nettoorderingången ökade med 6 procent och en order på 186 elektriska bussar bekräftades under Q3, en minskning på -10 procent jämfört med Q3 förra året.

Leveranserna ökade med 13 procent till 1 604 enheter, tack vare en bra utveckling på de flesta bussmarknader, särskilt i Nord- och Sydamerika.

Efterfrågan på turistbussar fortsatte vara stark på många marknader under Q3, rapporterar Volvo. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062