23948sdkhjf

Termik för Kullaflyg

Kullaflyg ökade antalet passagerare i december 2008 med 6 procent jämfört med förra året. Bolaget kniper marknadsandelar på en vikande flygmarknad.
Totalt har 2008 varit ett nytt rekordår för Kullaflyg med 176 593 passagerare, en ökning med 12 procent jämfört med 2007. Under året har Kullaflyg startat ny säsongslinje till Mora som slog väl ut och är nu inne på sin andra säsong. Dessutom har Visby linjen som tidigare också varit en säsongslinje utvecklats till en året runt linje med direktflyg mellan Ängelholm/Helsingborg och Visby.

- Det största och viktigaste som hänt under året är att vi flyger med ett nytt flygplan, ATR 72-500. Flygplanet är ett av världens miljösmartaste flygplan. ATR 72-500 med 72 stolar släpper ut hälften så mycket koldioxid per passagerare som ett normalt jetflygplan gör. Lägre bränsleförbrukning gör att flygplanet är mer kostnadseffektivt vilket gör att priserna kan fortsätta att hålla sig på en rimlig nivå. Jag är övertygad att både ett lågt pris och ett bra miljöarbete är avgörande när vi nu går in i 2009, säger Christer Paulsson, chef för Kullaflyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063