23948sdkhjf

Snabbare tåg örebro-Karlstad!

Regionförbundets styrelse har skrivit en rapport om hur tågtrafiken mellan Örebro och Karlstad ska förbättras i väntan på Nobelbanan. Rapporten har skickats till Banverket.
Bästa möjligheten att skapa en effektiv förbindelse mellan Örebro och Karlskoga/Degerfors/Kristinehamn med fortsättning till Karlstad, är att bygga en helt ny järnväg. De tankarna finns i form av ett projekt som kallas Nobelbanan, men den lösningen tar många år att få på plats. Därför vill Regionförbundet under de närmaste åren göra flera förbättringar för att öka flexibiliteten och kapaciteten längs den nuvarande sträckningen. Sträckan är också en viktig del av järnvägssträckan mellan Stockholm och Oslo som förhoppningsvis ska kunna konkurrera med flyget i framtiden.

- Idag tar det cirka 1 timme och 45 minuter att åka tåg från Örebro till Karlstad. När alla förslagen som finns i rapporten genomförs borde restiden minska med minst en halvtimme. Det skulle innebära mycket för en utveckling av kontakten mellan Örebroregionen och Värmland och för de pendlare som nu reser mellan länen, säger Bo Rudolfsson, regionstyrelsen.

Rapporten har tagits fram i samarbete med de berörda tågoperatörerna, godsföretagen och trafikhuvudmännen (Länstrafiken och Värmlandstrafik). Även samtliga kommuner längs sträckan Karlstad-Örebro har varit delaktiga. Rapporten har lämnats till Banverket inför verkets arbete med att ta fram ett eget förslag till ny Infrastrukturplan 2010-2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078