23948sdkhjf

Biodiesel hos IDS i Kalmar

OKQ8-ägda IDS startar försäljning av hundraprocentig biodiesel i Kalmar. Vid anläggningen intill E22 finns nu grönare alternativ för den tunga yrkestrafiken.
IDS, som är en del av OKQ8, arbetar kontinuerligt med att erbjuda alternativa drivmedel.

– Genom att tillhandahålla drivmedel som efterfrågas väntar vi inte bara på den stora lösningen utan är faktiskt med och skapar den. Vi leder utvecklingen när det gäller utbudet av miljöanpassade produkter, säger IDS Sverigechef Mia Martinson .

För bussföretag som kör i linjetrafik är miljöarbete och alternativa drivmedel oerhört aktuellt. Om fyra år ska 40 procent av Sveriges bussar i linjetrafik drivas med förnyelsebart bränsle enligt länshuvudmännens intresseförening Svensk Kollektivtrafiks miljöprogram. 2020 ska siffran vara 90 procent. En av de kunder som kommer att fylla fordonen med RME är Bergkvarabuss.

Att kunna erbjuda miljövänliga bussar var ett krav från KLT, Kalmar Läns Trafik, för att få köra linjetrafiken i stora delar av Kalmar län. Målet är att all linjetrafik i länet ska gå på RME medan stadstrafiken inne i Kalmar redan i dag till stor del går på biogas.

– Det är bra och stämmer väl överens med vår egen miljöprofil, säger Magnus Forsberg miljö- och marknadsföringsansvarig på Bergkvarabuss,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078