23948sdkhjf

Framtidstron i fritt fall

Bussbranschen är enda ljuset i tunneln för en annars dyster transportnäring. Det framgår av branschorganisationen TransportGruppens senaste mätning.
Den ökade pessimismen i januari månads undersökning resulterar i att den transportindikator som TransportGruppen presenterar denna gång faller med 31 enheter.

– För ett år sedan talade vi om rykten om en konjunkturnedgång, men vi föreställde oss inte en så här drastisk förändring. Det som nu drabbar våra företag har redan hänt hos deras kunder. Våra branscher är sammanlänkade med övriga näringslivet, och när hjulen snurrar långsammare får det konsekvenser, framförallt för godstransporterna. Ingen kör i onödan, med andra ord, säger Peter Jeppsson, vd i TransportGruppen .

I denna mätning tror 8 av 10 på minskat antal medarbetare i branschen på kort sikt och hela 81 procent tror på en minskad omsättning i branschen.

– Men även i motgång finns det ändå något ljus. Bussbranschen har ett fortsatt rekryteringsbehov. Och på längre sikt kommer alla våra branscher att behöva tillskott av nya medarbetare. När konjunkturen vänder är det viktigt att vi får flödet att fungera och inte blir en bromskloss, säger Peter Jeppsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094