23948sdkhjf

Ulla Hamilton bjöds på rundtur

I Stockholms innerstad finns stora framkomlighetsproblem för bussarna. Det fick stadens miljö- och trafikborgarråd Ulla Hamilton (M) se med egna ögon när bussbranschen bjöd på en åktur. På bilden diskuterar hon med Busslinks vd Anders Lundström. I bakgrunden syns Tommie Vesterlund, BR.
Stockholm Stads miljö- och trafikborgarråd Ulla Hamilton (M), bjöds på en bussrundtur i Stockholms innerstad för en tid sedan. Inbjudare var företrädare för bussbranschen, bland andra Anders Lundström, vd för Busslink och ordförande i BR, Bussbranschens Riksförbund, och Johan Ekman, vice VD för Strömma Buss. Skälet till rundturen var att peka på ett antal framkomlighetsproblem, både för den ordinarie kollektivtrafiken och för turistbussarna.
Rundturen på en dryg timme med en alldeles ny biogasbussgick via Stadsgården och Skeppsbron där Johan Ekman påtalade det stora köproblemet som finns för turistbussarna när kryssningstrafiken är som hetast. Att få använda kollektivkörfälten vore en lösning enligt Ekman. Färden fortsatte via en ombyggd Birger Jarlsgata vilket betyder att bussarna har problem att ta sig fram, via Sveavägen som numera har fått smala körfält, och Valhallavägen enligt Anders Lundström. Man hann också med ett stopp i Söderdepån där bussarna servas.
Ulla Hamilton uppskattade rundturen och noterade var flaskhalsarna finns. Lite senare skrev hon på sin egen blogg följande: Dagen var fylld av transport. Besök på Busslink på morgonen, bland annat Söderdepån. Imponerande logistik att få ut 150 bussar i rätt ordning varje dag. För du ska inte tro att man kan köra en buss på vilken linje som helst. Så enkelt är det inte. Intressant rundtur med representanter från bussnäringen. De har mycket att framföra när det gäller framkomligheten för bussar i staden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063