23948sdkhjf

Lund-Malmö Airport direkt

Flygbussarna återupptar direkttrafik från Lund till Malmö Airport. Från och med den 23 februari går Flygbussarna återigen direkt från Lund till Malmö Airport.
Flygbussarna kommer att köra 16 turer dagligen under vardagarna. Under helgerna går turerna i anslutning till flygen.
Från och med den 23 februari går Flygbussarna återigen direkt från Lund till Malmö Airport. Flygbussarna kommer att köra 16 turer dagligen under vardagarna. Under helgerna går turerna i anslutning till flygen.

Flygbussarna kommer att gå till och från fem olika platser i Lund, Lunds Central, Universitetssjukhuset, Kårhuset, Ideon och Höjdpunkten utöver det stannar flygbussen även i Staffanstorp.

– Vi fick många reaktioner när vi slog ihop Lund- och Malmölinjen. Flygbussarnas trafik betyder mycket för Lundaborna och det är vi naturligtvis glada för. Nu har vi effektiviserat verksamheten för att kunna återuppta Lundalinjen igen, säger Mikael Skoglund , affärschef för Flygbussarna i Malmö och Göteborg.

För att fylla bussarna bättre har Flygbussarna minskat antalet turer på den återupptagna Lundalinjen från 24 till 16 på vardagarna.

– Vi hoppas att antalet resande från och till Lund nu kommer att öka. Vi ser också att ett ökat fokus på klimatfrågan talar i vår sak. Genom att åka kollektivt till och från flyget bidrar man till minskad klimatpåverkan, säger Mikael Skoglund.

Senare i år kommer Flygbussarna i Lund och Malmö att börja köra på biobränslen vilket innebär att all flygbusstrafik till och från Malmö Airport kommer att bli fri från fossilt bränsle. Redan idag går flera flygbussar i Stockholm på biobränsle av raps. I samband med att direkttrafiken mellan Lund och Malmö Airport återupptas så byter Flygbussarna även tidtabell för Malmötrafiken. Den nya tidtabellen kommer att gälla fram till sommaren, om inga större förändringar sker vad gäller flygtrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094