23948sdkhjf

Skogö blir landshövding

Regeringen har utsett Ingemar Skogö till ny landshövding i Västmanlands län från och med den 1 juni 2009 till och med den 31 december 2013.
- Det är glädjande att regeringen nu utser Ingemar Skogö till landshövding i Västmanland. I sitt arbete som generaldirektör för Vägverket och före det Luftfartsverket har han i olika sammanhang arbetat med infrastrukturen i Västmanland. Ingemar Skogös förståelse för samhällsplaneringen i Västmanland och hans tidigare erfarenheter som chef för större statliga organisationer talar för att han kommer att bli en framgångsrik chef för länsstyrelsen i Västmanland, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell .

Ingemar Skogö har sedan 2001 varit generaldirektör för Vägverket och innan dess för Luftfartsverket (1992-2001). Skogö var statssekreterare vid kommunikationsdepartementet 1990-91. Åren 1986-1990 arbetade Ingemar Skogö som stadsdirektör i Södertälje kommun. Dessförinnan hade han ett antal befattningar på dåvarande industridepartementet, finansdepartementet och Riksrevisionsverket. Skogö har dessutom haft flera uppdrag som särskild utredare åt regeringen.

- Det är stimulerande att som landshövding i Västmanland få möjlighet att arbeta med regionala utvecklingsfrågor med en länsstyrelses breda perspektiv. Mälardalsregionen till vilken Västmanland hör är synnerligen viktig för Sveriges framtida tillväxtmöjligheter och här har länsstyrelsen en nyckelroll, säger Ingemar Skogö .

Ingemar Skogö är född 1949 och har civilekonomexamen från Lund 1972.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062