23948sdkhjf

DB vill in i Västsverige

Deutsche Bahn har nu lagt bud på regional- och pendeltågtrafik i Västsverige i den pågående upphandlingen. Beslut väntas i augusti 2009 med trafikstart i slutet av 2010.
Deutsche Bahn (DB), stor aktör inom persontrafik och logistik, har genom sitt dotterbolag DB Regio Sverige AB, lämnat anbud på regional- och pendeltågtrafik i Västsverige med början i december 2010. Kontraktstiden är åtta år med en option på ytterligare två år. Tillsammans med Västtrafik vill DB bidra till Västtrafiks ambition att göra Västra Götaland ”rundare”.

- Med DB som partner får Västtrafik en operatör som har vana att hantera komplexa trafiksystem. Vi vet hur viktigt det är att vara kundanpassade, pålitliga och erbjuda hög punktlighet. Som ett internationellt persontrafik- och logistikföretag har vi gedigen erfarenhet och bred kompetens även när det gäller infrastrukturfrågor, säger Michael Almenäs , vice vd för DB Regios internationella verksamhet.

Upphandlingen avser tågdrift, ombordservice och underhåll av tågen, som ägs av Västtrafik och ställs till tågoperatörens förfogande. Beslut väntas senast i augusti 2009.

Vid sidan av en omfattande fjärr- och regiontrafik opererar DB 12 pendeltågsystem i tyska storstadsområden. Med mer än 1,2 miljarder passagerare per år och 22 000 tåg per dag är DB Bahn Regio den tyngsta delen i Deutsche Bahns persontrafik.

Under 2008 rönte DB Bahn Regio framgångar på den brittiska marknaden där bolaget driver pendeltågtrafik mellan London och Birmingham, lokaltrafik i en del av Storlondon och en genomgående tåglinje mellan London, Wrexham och Shropshire i Wales.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062