23948sdkhjf

T-banechef polisutreds

Åklagare har nu beslutat att inleda en utredning av det brott en Torborg Chetkovich har anklagats för av sin före detta arbetsgivare. Ännu är det dock långt kvar innan det står klart om åtal väcks.
Förra veckan meddelade Veolia via sitt huvudkontor i Frankrike att en polisanmälan lämnats in i Stockholm mot bolagets fd vice vd i Sverige, Torborg Chetkovich. Nu har fallet lottats på en åklagare, men när denne kommer att titta på ärendet är ännu oklart. Normalt görs ingenting förrän en förundersökningsledare hunnit sätta sig in i fallet och gjort en egen bedömning. Den lottade åklagaren har ännu inte hunnit göra någonting och därför är det oklart om eller när det blir någon verklig brottsutredning av fallet.

Veolia anklagar sin förre vice vd för otrohet mot huvudman. Enligt den polisanmälan Veolia lämnat in ska Troborg Chetkovich ha tankat ner känslig information som kan ha påverat utgången av den tunnelbaneupphandling som slutfördes i januari. Den upphandling som Veolia förlorade och som gick till MTR – där Torborg Chetkovich sedan i november förra året är vd för den skandinaviska verksamheten.

Torborg Chetkovich själv har uppgivit att hon inte förstår ett dugg av anklagelserna som riktats mot henne – men hon har tagit mycket illa vid sig. Torborg Chetkovich sade upp sig från Veolia i maj 2008. Hon hade då fått ett erbjudande som lockade henne, att ta över en helt ny verksamhet för MTR i Skandinavien. Någon konflikt med Veolia förelåg inte, tvärt om trivdes hon mycket bra under alla år på Veolia.

En vecka efter att SL utsett MTR till ny operatör för T-banan överklagade Veolia hela upphandlingen. Det ärendet ligger hos länsrätten som ännu inte fattat något beslut. Samtidigt har Veolia via kammarrätten krävt att SL häver sekretessen på detaljerna i MTR:s vinnande bud. Den frågan är inte heller den avgjord.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078