23948sdkhjf

Nytt flygbussbolag sticker upp

Lågprisbolaget Ryanair startar egna flygbussar till Skavsta och Västerås från Cityterminalen i Stockholm, tillsammans med nystartade bolaget Flybycoach.
Flybycoach’s vd Leif Svensson, även vd för Public Transport Sweden AB, uppger att trafiken startar i slutet av april. Bussarna får permanent gate på Cityterminalen i Stockholm med runt 40 avgångar till Skavsta.

– Det här är ett unikt avtal som även gör att vi får använda Ryanair´s logotyp på våra bussar. Vi har ett direktavtal med flygbolaget utan mellanhänder som gör att vår verksamhets omsättning ökar betydligt, säger Leif Svensson .

Vad detta innebär i pengar vill Flybycoach inte gå in på ännu. Men enligt beräkningar som rt-forums redaktion gjort kan omsättningen för verksamheten landa på minst 150 miljoner kronor under 2010, troligvis ännu mer än så. Leif Svensson andra bilag, Public Transport Sweden, omsatte 15 miljoner kronor 2008.

Avtalet har tagit ungefär ett år att ta fram och det innehåller många nyheter som underlättar för resenären. Ett exempel är att bussbiljetterna kommer att säljas ombord på alla flygplan som är på väg till Skavsta eller Västerås. Men det går lika bra att köpa biljetten på Cityterminalen och på flygplatserna.
Just att det blir så enkelt för resenären att välja Flybycoch ser Leif Svensson som ett trumfkort mot konkurrenten Flygbussarna. Speciellt de passagerare som är på väg till Sverige och Skavsta eller Västerås får möjligheten att köpa billigaste bussbiljetten redan ombord på planet.

– Därför tror jag att vi ska kunna ta större delen av de som reser till och från Ryanair´s flygplatser i Skavsta och VästeråsSjälvklart blir det tuffare för Flygbussarna när vi går in på den här trafiken med det här upplägget, men konkurrensen är fri, säger Leif Svensson.

Läs mer i TRAFIKFORUM nr 2 som kommer i mitten av mars!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081