23948sdkhjf

Gotlandsupphandling underkänd

Regeringsrätten sågar skolskjutsupphandlingen på Gotland. Nu får hela processen göras om för att få fram vem som ska köra skolbarnen i höst, rapporterar Helagotland.se.
Kommunen gav uppdraget om skolskjutstrafiken på ön till Bergkvara Buss efter sedvanlig anbudsgivning. Gotlandsbuss överklagade med motivationen att upphandlingen inte gått rätt till och bolaget fick rätt i såväl länsrätten som kammarrätten. Gotlands kommun och Bergkvara Buss överklagade länsrättens beslut till regeringsrätten – nu har denna sista instans beslutat att frågan ska utredas på nytt. Det betyder att upphandlingen av skolskjutsen på Gotland måste göras om.

Bergkvara Buss vd Göran Mellström är mycket besviken över regeringsrättens beslut men säger samtidigt till Radio Gotland att han ännu inte bestämt sig för huruvida bolaget ska delta i den kommande omförhandlingen eller inte. Däremot finns inga planer på att överklaga regeringsrättens beslut till EU-kommissionen, enligt Göran Mellström.

Några som däremot är glada och kommer att delta i omförhandlingen är Gotlandsbuss som nu får en andra chans. Gotlandsbuss uppträder under en hatt men består av 12 små bolag. Totalt är det 18 bolag som för närvarande kör skolskjutsarna på Gotland - alla dessa kör på ettårskontrakt åt kommunen.

Turerna omkring upphandling av skolbussverksamhet har varit många runt om i Sverige. Och verksamheten på den gotländska landsbygden är inget undantag – snart inleds alltså nästa anbudsförfarande för att reda ut vem som egentligen ska få köra barnen på den gotska landsbygden till skolan när höstterminen 2009 startar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085