23948sdkhjf

Tågmöte i Almnäs

Ett kort spår får stor betydelse för tågen på Svealandsbanan. Ett mötesspår i Almnäs ska lätta upp det hårt trafikerade enkelspåret Nykvarn-Södertälje.
Nu kommer ytterligare en pusselbit för en effektivare Svealandsbana. Ett nytt mötesspår byggs vid Almnäs mellan Nykvarn och Södertälje. Det nya spåret kommer att få stor betydelse trots att det inte är särskilt långt. Flytet i trafiken ska bli bättre och därmed kommer förseningarna att minska markant, lovar Banverket.

Mötesspåret ingår i den gemensamma kraftsamling som Banverket, SL och SJ gör på tågtrafiken i Mälardalen. Redan nu har kraftsamlingen resulterat i positiva effekter för trafiken i området.

– Mötesspåret vid Almnäs ska vara klart och kopplas in i slutet av oktober i höst, säger Kenneth Stjerndorff , kvalitetschef i Banverkets östra driftsområde.

Kraftsamling Stockholm-Mälardalen omfattar 44 åtgärder som Banverket, SJ och SL har lovat att genomföra tillsammans. Förutom nya spår, växlar och signaler handlar det om bättre kraftförsörjning, översyn av rutiner och ombyggda tåg. Målet är att alla insatser ska vara genomförda nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069