23948sdkhjf

Stockholm årets bussturiststad!

Stockholm utsågs till Årets Bussturiststad på TUR 2009 i Göteborg. Priset arrangerades av Bussbranschens Riksförbund, BR, och vinnaren kommer att representera Sverige i IRU City Trophy 2009. 
Olof Zetterberg, ordförande i Stockholm Visitors Board och Marcus Hammarström, area manager i samma organisation, fick som representanter för segrande Stockholm mota priset Årets Bussturiststad på TUR 2009 i Göteborg. Under torsdagen då priset delades ut hade 7 500 personer besökt årets TUR enligt arrangörernas siffror.

De nominerade städerna till Årets Bussturiststad 2009 var Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Stockholm. Men ingen gick lottlös från prisutdelningen på TUR 2009: Göteborg, Helsingborg och Jönköping fick hederspris.

Under vintern har det pågått en öppen nominering till tävlingen Årets Bussturiststad 2009. Syftet med priset är att belöna och uppmärksamma den stad eller kommun som arbetar målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för bussturism. Förhoppningen är även att priset ska bli en uppmuntran för städer och kommuner att följa det goda exemplet.

Årets Bussturststad 2009 har haft en jury bestående av representanter från Strömma Buss AB, Swebus Express AB, Svenska Bussbranschens Riksförbund (BR) och tidningen ResForum. Juryn kommer att dela ut priset till den stad eller kommun som man anser har vidtagit åtgärder för att underlätta för bussturism enligt följande kriterier: Strategi och samverkan, infrastruktur och information. Inför mässan har fyra kandidater valts ut och någon av städerna Göteborg, Helsingborg, Jönköping eller Stockholm kommer att utses till Årets Bussturiststad 2009.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08