23948sdkhjf

Dubbelt så kollektivt i Sundsvall

Kollektivtrafiken ska fördubblas på sju år i Sundsvall. Det ska kommunen i samarbete med Busslink och Länstrafiken se till genom att göra busstrafiken mer tilltalande för resenärerna.
- Nu ska vi kartlägga vad folk tycker, säger kommunstyrelsens vice ordförande Peder Björk (s) till Dagbladet.

Sundsvall ligger i en trång dalgång och miljöbelastningen är hård på grund av den växande biltrafiken. Nu sätter kommunen målet att fördubbla antalet kollektivresenärer inom sju år för att minska miljöbelastningen. Ett tufft mål, men såväl kommunledning som bussoperatörer är övertygade om att dubbelt så många sundsvallsbor kan stiga på bussen inom den utsatta tiden.

Enligt Peder Björk har inga konkreta åtgärder ännu vidtagits för att åstadkomma den planerade fördubblingen av busstrafiken. Men det finns flera förslag, bland annat hur det orimligt höga trafiktätheten i Birsta ska byggas bort med bättre infrastruktur. Dessutom tänker sig kommunen att bygga busshållplatser efter motorvägen.

För att klara av målet kommer det att behövas betydligt fler bussar i linjetrafik än vad som är fallet i dag. Men ännu är ingenting bestämt om när upphandlingen av busskapacitet ska genomföras, troligen händer ingenting förrän efter sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081