23948sdkhjf

Ingen tidtabell i Dalarna

Dalatrafik sällar sig nu till de länstrafikbolag som slutat skicka ut sin papperstidtabell. Åtgärden spar kostnader och skonar miljön.
Enligt Dalatrafik finns det bara fördelar med att sluta upp med tidtabellsutskicken. En av de viktigaste är att bolaget sparar mycket pengar genom att inte skicka ut tabellen. Tryckkostnaderna halveras eftersom Dalatrafik i fortsättningen klarar sig med hälften så många tidtabeller som förr.

Redan nu skaffar sig resenärerna information om buss- och tågtider på annat sätt än via den traditionella tidtabellen av papp. Enligt Dalatrafik sker drygt 35 000 sökningar på bolagets reseplanerare på nätet. Den stora fördelen med nätet är att tillfälliga förändringar blixtsnabbt kan föras ut till kunderna.

Den som alltjämt föredrar en pappertabell kan antingen hämta en på buss- eller tågstationer. Det går också att ladda ner en pdf-fil och själv printa ut tabellen hemma. Att slopa massutskicket av papperstabellerna ger också miljöfördelar, det vill Dalatrafiks ledning gärna påpeka: Papersåtgången minskas liksom också behovet av transporter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078