23948sdkhjf

Arriva tar ut succé i förskott

Bussbolaget Arriva tar över förortstrafiken i Jönköping i helgen. Redan nu har bolaget bestämt att det blev rena succén rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.
Oavsett om övertagandet efter Swebuss går bra eller inte så kommer Arriva att påstå att det blivit en succé. Det skriver företaget i ett brev till sina 200 anställda som dessutom förbjuds att kontakta media om eventuella problem i företaget. Brevet har väckt upprörda känslor hos de anställda chaufförerna.

Sedan Swebus förlorade kontraktet vid den senaste kollektivtrafikupphandlingen har det stått klart att busskoncernen Arriva ska sköta förortstrafiken omkring Jönköping. Men att övertagandet blir en succé borde ingen rimligtvis kunna konstatera förrän tidigast måndag morgon, anser en busschaufför radion talat med.

Den som skrivit brevet är Lena Moregård, driftschef på Arriva i Jönköping som sedan tidigare driver tätortstrafiken i Jönköping. Brevet uppfattas som att bussbolaget är beredda att ljuga den nya trafiken för att skapa en mer positiv bild av busstrafiken i Jönköping.

Tanken var naturligtvis att brevet inte skulle bli känt utanför bussbolaget. Det dröjde dock inte många dagar förrän innehållet läckt ut till media. Busschauffören och facklige ordföranden i kommunals avdelning 2 gick i taken och anser att Arriva nu har ett allvarligt trovärdighetsproblem.

Lena Moregård har ännu inte kommenterat sitt omstridda brev. På Arrivas pressjour uppger däremot Daniel Sjärnfeldt att brevet har missuppfattats. Men han medger att formuleringen i det kanske inte var den mest lyckade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063