23948sdkhjf

Redare gjorde klipp i Västerås

Västerås sålde en färja för 200 000 kronor till Rederi Mälarstaden förra året. Nu har rederiet sålt färjan för 1,7 miljoner kronor rapporterar Radio P4 Västmanland.
Det är inte mycket mer än ett år sedan Västerås stad beslutade att överlåta Mälartrafkiken till privatägda Rederi Mälarstaden. I samband med att rederiet tog över färjetrafiken fick det köpa stadens färja Silvertärnan för omkring 200 000 kronor. Nyligen sålde det familjeägda rederiet färjan vidare för 1,7 miljoner kronor och kammade således hem en vinst på 1,5 miljoner kronor.

Rederi Mälarstaden blev Årets nystartare 2007 på den senaste Guldstänk-galan i Västerås där duktiga företagare belönas. Det nystartade rederiet ansågs vara ett piggt initiativ som skulle ta över personfärjetrafiken på Mälaren som staden tidigare drivit i egen regi.

Problemet är att övertagandet av färjetrafiken skett helt utan upphandling och att mannen bakom rederiet, Hans Eriksson, tidigare var ansvarig för båttrafiken inom Västerås stad. Till Radio Västmanland förklarar Hans Eriksson båtklippet med att hans rederi medvetet fick båten mycket billigt som tack för att man tog över färjetrafiken från Västerås stad.

Efter försäljningen av Silvertärnan har en större ersättningsbåt satts in i Mälartrafiken. Enligt Hans Eriksson är det svårt att få lönsamhet i färjetrafiken trots vinsten från båtförsäljningen, därför tycker han inte att det finns några konstigheter med affären.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063