23948sdkhjf

SJ tar över i Norrlandsnatten

I helgen körde Veolia sista nattågstrafiken mellan Göteborg/Stockholm och övre Norrland. SJ som vann senaste upphandlingen har nu tagit över.
Det är SJ:s helägda dotterbolag SJ Norrlandståg AB som ska sköta nattrafiken på övre Norrland under de kommande fem åren. Veolia Transport har under sin tid som operatör drivit och utvecklat trafiken på mycket bra sätt, uppger bolaget.

Veolia Transport AB vann under 2002 upphandlingen av nattågstrafiken. Trafiken startade i juni 2003 efter att Tågkompaniet drivit trafiken under 5 år.

Fordonen i trafiken ägs och tillhandahålls av staten och under tiden i Veolia Transports regi har i stort sett alla fordon i trafiken renoverats och moderniserats för att säkerställa en långsiktig god kvalitet. Detta har tidvis vållat Veolia Transport problem med att vidmakthålla önskad kvalitet samt inneburit stora planeringsproblem vilket Veolia Transport bemästrat på ett mycket professionellt sätt.

Enligt den avgående tågoperatören själv har bolaget under sin tid visat på en god punktlighet, få trafikstörningar orsakade av operatören och fått ett positivt gensvar från resenärerna bland annat över det biljettsystem som man genomfört för trafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078