23948sdkhjf

Norrlandstågen fullbokade

SJ:s avgångar till över Norrland är i det närmaste fullbokade redan nu. Detta trots att järnvägbolaget ökat antalet sov- och liggplatser med nästan 80 procent.
Alla som vill vara säkra på att få fira jul i Norrland har nu inte stor chans att få en plats på SJ:s tåg. Detta innebär en framgång för SJ som tog över trafiken den 15 juni i år – men samtidigt kan det bli en pyrrusseger om bolaget inte kan leverera de resor kunderna vill ha. Resorna norrut har ökat långt mer än vad SJ hade planerat för.

- På avgångarna från Göteborg/Stockholm och till övre Norrland är det i stort sett fullsatt mellan 19 och 23 december, även om det kan finnas enstaka ströplatser kvar, säger Björn Nilsson, vd för SJ Norrlandståg.

Samma sak gäller när julfirarna söderifrån ska hem igen efter helgerna. Mellandagarna och dagarna mellan nyår och trettonhelgen är hårt bokade.

- Men det finns ända stora chanser att få fira julen i Norrland om man kan vara lite flexibel i valet av resdagar. Kanske kan du resa någon dag före du planerat och passa på att stanna någon extra dag, säger Björn Nilsson.

För norrlänningar som vill åka söderut och fira jul ser det bättre ut. Det finns alltjämt gott om plats fram till julafton.

Jul och nyårshelgerna är det högsäsong för SJ:s sovvagnar till och från övre Norrland. Jämfört med under hösten ökar SJ antalet sov- och liggplatser på tågen med upp till 80 procent - ändå blir det fullt. Överlag har resandet med Norrlandstrafiken överträffat alla SJs förväntningar. Under sommarmånaderna, från det att SJ tog över trafiken, reste omkring 30 procent fler än beräknat med tågen och det är en tendens som verkar hålla i sig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094