23948sdkhjf

ännu en spårväg planeras

Nu planeras ännu en spårvägslinje i Storstockholm, rapporterar Sveriges Radio P4. Den här gången mellan Flemmingsberg i Huddinge och Älvsjö i södra Stockholm.
Det är den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting som nu offentliggjort planerna för en ny spårvägslinje mellan Flemingsberg i Huddinge och Älvsjö i södra Stockholm. Linjen sägs enligt politikerna bakom förslaget kunna locka över 30 000 resenärer och beräknas kosta omkring tre miljarder kronor att bygga.

Om projektet skulle bli verklighet innebär det att spårvägen dras mellan två befintliga pendeltågsstationer – men inte parallellt med järnvägsspåren dock: Från Flemmingsberg ska spåren dras via Kungens Kurva och därefter till Älvsjö enligt planen. Tanken är också att spårvägslinjen ska kunna kopplas ihop med en framtida förlängning av den befintliga Tvärbanan.

Hur bygget ska finansieras är ännu inte klart och det lär dröja innan projektet når skarpt läge efter diverse miljöprövningar och ytterligare politiska dragningar. Tidigaste byggstart är 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063