23948sdkhjf

Gemensam hemsida för öresund

Den 11 januari 2009 startar den gemensamma Öresundstågstrafiken i södra Sverige. Men redan 1 december i år öppnas en gemensam hemsida för kunderna i alla inblandade län.
Trafikstarten innebär att resenärer i Sydsverige från årsskiftet kan resa på en biljett eller ett kort i ett mycket större system än tidigare. En gemensam taxa gäller för alla resor och det blir även möjligt att boka och köpa biljett på en gemensam webbsida. Det spelar inte längre någon roll om man bor i Skåne, Halland, Blekinge eller Kronoberg.

Från den 1 december 2008 kommer den gemensamma Öresundstågstrafiken ha en egen hemsida www.oresundstag.se där det blir möjligt att från mitten av december boka och köpa sina resor med giltighet efter den 11 januari 2009. Webbsidan kan även nås från de olika trafikhuvudmännens ordinarie webbplatser via en länk.

Trafikstart sker den 11 januari och det innebär att från mitten av december kan man köpa förköpta (resplus) biljett via hemsidan för resor från och med 11 januari. Möjligheter för kunder som vill köpa periodkort med giltighet från och med den 11 januari kommer att finnas från och med slutet av december. Från den 11 januari går det även att köpa biljetter i Skånetrafikens automater på stationerna och på Skånetrafikens kundcenter.

- Våra pendlare kan köpa befintlig Skånekort med den giltighet som det innebär till och med den 10 januari 2009, därefter kommer det vara en övergångsperiod på 30 dagar. Från och med den 11 februari 2009 gäller de nya reglerna utan undantag, säger Peyman Sabet, försäljningschef på Skånetrafiken.

Två system på Västkustbanan

Från den 11 januari 2009 kommer det att bedrivas trafik i två system på Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg. Öresundstågen kommer att gå, men även SJ kommer att köra på samma sträcka. För resenärerna blir det viktigt att kontrollera att man kommer på rätt tåg då biljetterna enbart gäller i respektive tågsystem.

Från den gemensamma Öresundstågstrafiken tillämpas ett fast pris för alla resor, det innebär att oavsett om man köper sin kontantbiljett tre månader innan avgång eller dagen innan så vet man vad det kommer att kosta.

- Vi tror att våra resenärer uppskattar den trygghet det är att hela tiden veta vad en biljett kostar på en speciell sträcka, tvärtemot den prispolitik som SJ står för, säger Peyman Sabet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078