23948sdkhjf

s och mp på samma spår

Partiordförande Mona Sahlin (s) och språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand (mp) har presenterat ett förslag om ökade satsningar på spårtrafik. 
Vid ett gemensamt besök i Norrköping, en av Sveriges tre spårvagnsstäder, la de upp riktlinjerna för en ny, modernare och mer framtidsinriktad trafikpolitik.

- Klimatkrisen är vår tids största politiska utmaning. Vi behöver snabba viktiga vägval som leder oss bort från oljeberoendet till ett samhälle som är långsiktigt hållbart.

Trafikpolitiken spelar en central roll i omställningen. Det är politikens ansvar att ge människor möjligheter att leva klimatsmart, säger Mona Sahlin (s), Peter Eriksson (mp) och Maria Wetterstrand (mp).

De två partierna är eniga om att Sverige behöver ett starkare fokus på spårtrafik. Kraftfulla satsningar i en utbyggnad, såväl inom som mellan städerna, presenterades.

- En investering i spårtrafik är särskilt lämplig när vi nu står mitt i en allvarlig jobbkris. Det är nu vi har chansen att offensivt satsa oss ur den krissituation som Sverige befinner sig i. Vi kan inte försitta fler chanser, säger Mona Sahlin (s), Peter Eriksson (mp) och Maria Wetterstrand (mp).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094