23948sdkhjf

Sjunkande Central får lyft

Centralstationen i Stockholm måste grundförstärkas på grund av sättningar i fastigheten. Nu vill Jernhusen modernisera byggnaden i samband med räddningsarbetet.
Grunden måste förstärkas genom ett omfattande arbete som Jernhusen tvingas genomföra. När det ändå sker en omfattande reparation vill fastighetsägaren passa på att modernisera och anpassa Centralstationen efter resenärernas behov av service och utbud samt till närområdets positiva utveckling. Ombyggnationen är tänkt att skapa en trygg och inspirerande miljö som bidrar till ett ökat kollektivt resande.

- Det händer mycket positivt i vår omgivning. Det gäller allt ifrån stadsutveckling till ett ökat hållbarhetsfokus. Detta, likväl som resenärernas behov, gör att vi vill lyfta Centralstationen, säger Per Berggren , vd för Jernhusen.

Orsaken till behovet av grundförstärkning är sättningar med ca 1-1,5 mm/år i huskroppen närmast Vasagatan, sättningar som bedöms accelerera. Enkelt förklarat betyder det att de träpålar som huset står på ska bytas ut till betong och stålkonstruktioner.

- Ambitionen är att all befintlig verksamhet ska fortgå. Vi lägger ner mycket arbete på att minimera störningar för resenärer och övrig verksamhet, säger Lars Nylund , Chef affärsutveckling Jernhusen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08