23948sdkhjf

Skolsjutsförare berusad

Åter igen har en skolskjutsförare i Stockholm åkt fast vid en poliskontroll, misstänkt för rattfylleri. Det rapporterar SVT:s ABC-nytt.
Det nu aktuella fallet är det sjätte på två år och den här gången hjälpte det inte att den misstänkte rattfylleristen körde en bil utrustad med alkolås. Föraren åkte fast när en elev skulle lämnas av vid en skola i Stockholms södra förorter.

Företaget Samtrans, företaget som äger det aktuella fordonet, införde alkolås på alla sina fordon för tre år sedan. Hur den nu misstänkte föraren som är anställd av Samtrans ändå kunde få igång bilen är oklart – den borde inte ha startat eftersom personen i fråga inte klarade polisens utandningsprov.

Den nu misstänkte föraren är anställd av Samtrans, ett av de största företag som erbjuder resor för personer med särskilda behov i Stockholm. Företaget införde alkolås på alla sina fordon redan för tre år sedan.

Enligt Samtrans vd Jan Pelli har den misstänkte föraren stängts av i avvaktan på polisutredningen och alkolåsutrustningen har skickats till leverantören för analys.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111