23948sdkhjf

Ekman ny vd i Strömma Buss

Johan Ekman har utsetts till ny vd i Strömma Buss AB, med huvudkontor i Stockholm. Han efterträder Pelle Ericson som nu kommer att gå i deltidspension.
Johan Ekman har tills nu varit vice vd i Strömma Buss och kan därför greppa rodret utan inkörningstid. Pelle Ericson, med mer än 30 års erfarenhet från bussbranschen, har varit vd i Strömma Buss AB sedan november 2006 då Strömma Buss förvärvade Interbus. Pelle Ericson var innan dess vd i Interbus. Men han försvinner inte från Strömma Buss utan kommer att arbeta vidare på deltid med arbetsuppgifter på kundsidan inom företaget.

Johan Ekman har under sitt 40-åriga liv med stor entusiasm varit verksam i buss- och turistbranschen. Han byggde upp ett eget större bussföretag, Ekmanbuss Flexibussitet, som han sålde till Strömma Buss i januari 2007. Johan blev då vice vd i Strömma Buss.

– Jag ser fram emot att axla vd-rollen i Strömma Buss, säger Johan Ekman till Trafikforum. Till en början kommer vi att se över organisationen och även rekrytera en platschef till bolagets Göteborgs-kontor.

Strömma Buss bedriver beställningstrafik med buss, samt driver bussrundturer via varumärkena Open Top Tour i Stockholm och Helsingfors, samt City Sightseeing i Stockholm och Malmö. Strömma Buss utför även båtrundturer i Malmö. Strömma Buss, med en årsomsättning på cirka 200 miljoner kronor, förfogar över ett 80-tal bussar. 55 av dem är stationerade i Stockholm och resterande i Göteborg och Malmö.

Text: Anders Karlsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078