23948sdkhjf

Tågkompaniet jagar folk

Svenska Tågkompaniet framåt och anställer ny personal trots konjunkturläget. Sedan årsskiftet har ett femtontal förare fått anställning och nyutbildning av tågvärdar förbereds.
– Vi ser ljust på framtiden. Vi har flera intressanta projekt på gång, säger Tågkompaniets vd Bengt-Erik Johansson , som inte har märkt någon avmattning i den lokala och regionala trafiken på hemmaplan. Snarare tvärtom.

En stor bidragande orsak till den positiva framtidsbilden är ett framgångsrikt samarbete med norska NSB (Norska Statsbanorna). Diskussioner förs om fler gemensamma projekt med NSB. Tågkompaniet förbereder sig också inför avregleringen och avskaffandet av SJ:s monopol på den kommersiella trafiken som riksdagen förväntas besluta om senare i år. För Tågkompaniet skapar en avreglering nya utvecklingsmöjligheter. Fler nyanställningar är i så fall att vänta.

– Att få en chans att visa vad vi kan även inom den långväga kommersiella trafiken är något vi väntat på i många år. Det är dags nu. Hela järnvägsbranschen är förberedd. Och med riktig konkurrens kommer resenärerna att få både bättre kvalitet och ett mera prisvärt utbud, fortsätter Bengt-Erik Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063