23948sdkhjf

Bilprovningen jagar kvinnor

Bilprovningen vill öka andelen kvinnliga besiktningstekniker. Därför genomför Bilprovningen öppet hus för alla jobbsugna kvinnor lördag 7 mars i bland annat Jönköping.
Dagen före den internationella kvinnodagen har Bilprovningen öppet hus på stationerna i Stockholm-Sätra, Västerås-Hasslö och i Jönköping för alla som är intresserade av att jobba i organisationen. Dagen till ära vänder sig organisationen speciellt till kvinnor som i dag är alldeles för få inom Bilprovningen. Det råder för tillfället ett ökat rekryteringsbehov till följd av pensionsavgångar som ger Bilprovningen större möjlighet att på sikt jämna ut könsfördelningen i företaget. Av Bilprovningens cirka 1 400 besiktningstekniker är drygt ett sextiotal kvinnor.

– Vi har alldeles för få kvinnliga besiktningstekniker. En jämnare könsfördelning och ökad mångfald bland medarbetarna är en styrka. Därför hoppas vi att många tjejer besöker oss på lördag för att söka jobb, säger Magnus Ehrenstråhle , Bilprovningens vd.

I likhet med föregående år har Bilprovningen valt att ha en rekryteringsdag med fokus på kvinnor i samband med den internationella kvinnodagen (söndagen den 8 mars), men självklart är alla jobbintresserade män också välkomna. Dagen till ära bemannas stationerna i Stockholm-Sätra, Västerås-Hässlö och Jönköping huvudsakligen av kvinnliga besiktningstekniker och platschefer.

Tillsammans med representanter från HR-avdelningen finns de tillgängliga för att svara på frågor. En av platscheferna är Gun-Brith Jörestig som år 1979 blev den första kvinnan att anställas som besiktningstekniker på Bilprovningen. Vanligtvis arbetar hon i Västerås-Thunbytorp, men på lördag är hon i Västerås-Hässlö. Catharina Yngvesson arbetar i Trollhättan, men är platschef i Jönköping på lördagen. I Stockholm-Sätra finns regionchef Annika Enmark på plats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078