23948sdkhjf

Mobilkoll på bussreparation

Busslink har nyligen investerat i en handdatorlösning i sina verkstäder för att få bättre kontroll över sina reservdelar. Handdatorn håller ordning och ger stöd åt mekanikerna.
Busslink har valt produkten Datalogic Memor för att klara sina mobila databehov vid service och underhåll av sin bussflotta. Verkstäderna finns runt om i Sverige och installationen av handdatortekniken har påbörjats och kommer att vara genomförd under den närmaste framtiden i samtliga 12 verkstäder. I två av dessa, Täby och Haninge, är handdatorerna redan införda. Den stora fördelen är att service- och reparationstiden blir kortare vilket reducerar bussens intäktstapp när den står still.

För alla planerade underhåll ligger en order färdig så att reparatörerna endast behöver starta ordern på morgonen. På serviceordern framgår vilken buss det är som ska servas, vad som ska göras och vilka reservdelar som åtgår för det planerade underhållet. Under arbetets gång kan behov av andra reservdelar uppkomma och då tar reparatören sin handdator, skriver in vilken artikel som behövs, får fram lagerplats och hämtar delen. När delen plockas från hyllan läser reparatören av streckkoden vid hyllkanten, eller den streckkod som är fäst direkt på produkten. Vid akuta underhåll skapas serviceordern direkt i huvudsystemet och reservdelar plockas allteftersom felen åtgärdas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126