23948sdkhjf

Slutskyltat för östgötaföretag

Östgötatrafiken gör en total utrensning av alla företagsnamn som förekommer på busshållplatser. Arbetet har startat men kommer att ta tid, rapporterar SR P4 Östergötland.
Östgötatrafikens resenärer har sedan länge kunnat ta bussen till Maxihuset i Norrköping, till Saab i Linköping eller till Siemens i Finspång. Nu är det snart slut med det. Bussen till Maxihuset kommer i fortsättningen att stanna vid Koppargatan 20 i stället. Samma princip ska gälla över allt.

Enligt Östgötatrafikens ledning är förändringen till för att göra det enklare och tydligare för resenärerna. Eftersom företag rätt var det är flyttar eller slår igen, inte minst i tider som dessa, så blir det lätt förvirring, tycker Östgötatrafiken. Flyttade eller nedlagda företag kräver ständig omskyltning – eller rättare sagt, kunde ha krävt det.

Men de nya namnen ska inte dikteras av Östgötatrafiken. Hållplatsnamnen ska ges i samråd med den berörda kommunen. Många av dagens företagshållplatser är dessutom så gamla att de kom till under en tid då det saknades riktiga adresser. Numera är det inte så längre, enligt Sylvia Rydström, informationschef på Östgötatrafiken, har alla platser där bussarna stannar adresser eller kvartershamn. Om bussen stannar flera gånger på samma gata är det gatunumret som gäller.

Enligt Östgötatrafiken har det dessutom förekommit missförstånd om att företagen som fått en busshållplats på något sätt betalat för det till trafikbolaget. Så är det inte och även detta lätt obehagliga missförstånd försvinner nu när alla företagsnamn rensas bort. Frågan är varför Östgötatrafiken inte gör som misstankarna antyder – låter företag som vill betala för att få sitt namn på en hållplats. Men den intäkten säger trafikbolaget bestämt nej till – Östgötatrafiken ska inte tas som sponsrad eller köpt är budskapet från trafikbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093