23948sdkhjf

Access köper ice.net

Indusstrikoncernen Access Industries i USA har köpt mobiloperatören ice.net i Sverige som därmed fått sin framtid säkrad. Tidigare har Access redan köpt ice.net i Norge.
Ice.nets kunder kommer inte att påverkas av affären. Ice.net kommer att finnas kvar och tjänsterna erbjuds på samma sätt som tidigare. Med köpet vill Access Industries snabbt komma in på den svenska mobila bredbandsmarknaden.

– Ice.net har ett unikt erbjudande till kunder som behöver snabbt och pålitligt bredband utanför storstäderna, oavsett om det är för privat eller professionell användning, säger Jörg Mohaupt , chef för affärsområdet media och telekom på Access Industries.

Ice.net uppger sig täcka 90 procent av Sverige, men väl att märka är att det handlar om 90 procent av befolkningens bostäder – den verkliga geografiska täckningen kan här liksom i fallet med många andra operatörers uppgifter avvika väsentligt från det uppgivna procenttalet. Men Ice.net har enligt PTS en bra täckning jämfört med andra operatörer som erbjuder liknande tjänster.

– Vi är glada över att ice.net kommer att fortsätta och vi ser fram emot att inleda ett långsiktigt och givande samarbete. Genom ice.nets erbjudande till användare som finns utanför tätbefolkade orter kan Sveriges position som en ledande bredbandsnation stärkas, säger Crister Fritzson , vd Teracom.

Efter de framgångsrika förvärven av ice.net i Sverige och Norge överväger nu Access möjligheten att även förvärva ice.net i Danmark, för att fortsätta erbjuda kunderna tillgång till samma tjänst över hela Skandinavien. Affären i Sverige är villkorad av ett godkännande från PTS.

Access har erfarenhet av såväl den skandinaviska marknaden som den bredare telekommarknaden. Access var även en av de största ägarna i Bredbandsbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063