Eko-julbord i Kolmården
På Vildmarkshotellet i Kolmården serveras det i år ekologiska och närodlade produkter på årets julbord. Kökschefen Christian Svensson lovar att det kommer att smaka riktigt gott.
I så stor utsträckning som möjligt kommer det att serveras närodlade och ekologiska varor. Gästerna kommer därmed bl a att kunna njuta av fisk från Gryts skärgård, korvar och skinka från Smultronboda i Kisa, marmelader från Hargodlarna i Kisa, bröd och desserter som bakats med mjöl från Orga Kvarn i Skärblacka samt ekologiska dessertostar.
– Min ambition är att gästernas restaurangbesök ska bli mer än bara en bit mat; de ska serveras en matupplevelse utöver det vanliga. För mig faller det sig också helt naturligt att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med närodlade och ekologiska varor, säger Christian Svensson , köksmästare på Vildmarkshotellet i Kolmården.
Kolmårdens julbord dukas upp 24 november-16 december. Förutom julbordets alla traditionella läckerheter - många direkt från lokala leverantörer – bjuds gästerna på en vinterdelfinshow i Lagunen. Helgerna blir mer familjeinriktade då Bamse kommer på besök och hälsar på alla barn.
Fotnot. Christian Svensson, Kökschef på Vildmarkshotellet i Kolmården blev utsedd till ”Årets Gröna Inspiratör 2011” av Norrköpings Kommun.