23948sdkhjf

Eko-julbord i Kolmården

På Vildmarkshotellet i Kolmården serveras det i år ekologiska och närodlade produkter på årets julbord. Kökschefen Christian Svensson lovar att det kommer att smaka riktigt gott.
För Christian Svensson, kökschef på Vildmarkshotellet i Kolmården och ”Årets Gröna Inspiratör 2011”, är det viktigt med det svenska matarvet och den svenska matkulturen. Eftersom Vildmarkshotellet ligger med utsikt över Bråviken är det naturligt att julbordet har fokus på och andas skärgård. Det blir med andra ord flera sorters sill och lax. Laxen röker Vildmarkshotellet själv i sitt eget rökeri.

I så stor utsträckning som möjligt kommer det att serveras närodlade och ekologiska varor. Gästerna kommer därmed bl a att kunna njuta av fisk från Gryts skärgård, korvar och skinka från Smultronboda i Kisa, marmelader från Hargodlarna i Kisa, bröd och desserter som bakats med mjöl från Orga Kvarn i Skärblacka samt ekologiska dessertostar.

– Min ambition är att gästernas restaurangbesök ska bli mer än bara en bit mat; de ska serveras en matupplevelse utöver det vanliga. För mig faller det sig också helt naturligt att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med närodlade och ekologiska varor, säger Christian Svensson , köksmästare på Vildmarkshotellet i Kolmården.

Kolmårdens julbord dukas upp 24 november-16 december. Förutom julbordets alla traditionella läckerheter - många direkt från lokala leverantörer – bjuds gästerna på en vinterdelfinshow i Lagunen. Helgerna blir mer familje­inriktade då Bamse kommer på besök och hälsar på alla barn.

Fotnot. Christian Svensson, Kökschef på Vildmarkshotellet i Kolmården blev utsedd till ”Årets Gröna Inspiratör 2011” av Norrköpings Kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065