23948sdkhjf

Topprestaurang i Göteborg

Menyn på nyöppnade Upper House Dining på 25:e våningen i Gothia Towers är bokstavligt talat unik. Exakt vad som står på den bestäms av vilka råvaror som är bäst för dagen.
Matsalen i Upper House är stilrent inredd i naturfärger. På borden står kristallglas handblåsta i Österrike, de ljusgrå dukarna framhäver det benvita porslinet som i sin tur låter matkreationerna på tallriken spela huvudrollen.

– Vi komponerar olika menyer varje dag beroende på vilka råvaror vi har. Vi tar också noga reda på om det är något speciellt gästen inte tål eller helt enkelt inte uppskattar. Därefter släpper vi lös kreativiteten i köket. Variationen i menyn gör att besöket blir en helhetsupplevelse som ständigt förändras, säger Krister Dahl , Executive Chef för Gothia Towers restauranger.

Menyn på Upper House är uppbyggd kring sex rätter, dessutom tillkommer dagligen ett antal överraskningsrätter som också bygger på råvarutillgången. Totalt serveras 12-15 rätter och en meny tar cirka tre timmar att äta.

– Det är väldigt hög och bred kunskap hos de som serverar på Upper House. Alla kypare är utbildade sommelierer och fungerar som gästens personliga värd eller värdinna under hela besöket. För oss är det viktigt att gästen känner sig väl omhändertagen och får personlig hjälp med att välja mat och dryck. En meny på Upper House ska vara en minnesvärd upplevelse i gästens liv, säger Krister Dahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093