Wallberg till Strömma
Matentreprenören KC Wallberg tar numera hand om maten på Strömmas Stockholmsbåtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm.
KC Wallberg har en stark passion för mat som är både god och hälsosam och har kallats för ”framtidens kock” av Mai-Lis Hellénius, professor vid livsstilsmottagningen på Karolinska Institutet. Han brinner för det skandinaviska köket och serverar gärna rätter på viltkött och vildfångad fisk.
– Målsättning med verksamheten på M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm är att servera rätter som representerar det skandinaviska köket. Vi kommer att lyfta fram vår historia och kombinera den med modern kunskap om näringslära, tillagningsmetoder och -tekniker, säger KC Wallberg . Han fortsätter:
– En del av dryckessortimentet kommer att vara våra egna hantverksmässiga safter och bubbelsafter, gjorda på svenska bär. Samtliga viner är biodynamiska och ölen kommer från svenska bryggerier som uppfyller våra högt ställda krav.
Utöver menyerna kommer det att serveras hantverksmässig korv med grovbröd och tillbehör.
TEXT ANDERS ÖRNEVALL