23948sdkhjf

Wallberg till Strömma

Matentreprenören KC Wallberg tar numera hand om maten på Strömmas Stockholmsbåtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm.
KC Wallberg har drygt sju års gastronomiska studier i ryggen och har varit verksam i branschen i tjugo år. KC Wallberg har arbetat i Sverige, Norge och USA på restauranger som Café Boloud, Riingo, Aquavit, Solsiden, Skytte­kollen, Gripsholms Värdshus, Krägga herrgård och Storstad. KC Wallberg är idag sakkunnig för Stockholms Yrkeshögskola (TEC) och driver sedan 2008 Restauration Gubbhyllan på Skansen.

KC Wallberg har en stark passion för mat som är både god och hälsosam och har kallats för ”framtidens kock” av Mai-Lis Hellénius, professor vid livsstilsmottagningen på Karolinska Institutet. Han brinner för det skandinaviska köket och serverar gärna rätter på viltkött och vildfångad fisk.

– Målsättning med verksamheten på M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm är att servera rätter som representerar det skandinaviska köket. Vi kommer att lyfta fram vår historia och kombinera den med modern kunskap om näringslära, tillagningsmetoder och -tekniker, säger KC Wallberg . Han fortsätter:

– En del av dryckessortimentet kommer att vara våra egna hantverksmässiga safter och bubbelsafter, gjorda på svenska bär. Samtliga viner är biodynamiska och ölen kommer från svenska bryggerier som uppfyller våra högt ställda krav.

Utöver menyerna kommer det att serveras hantverksmässig korv med grovbröd och tillbehör.

TEXT ANDERS ÖRNEVALL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062