Miljö-pub - bara på Åland
Åland är först i Norden med miljöcertifierad pub, restaurang och café - Därmed kan turisterna välja att äta och dricka miljöcertifierat i öriket.
15 oktober 2016 beviljades Pub Stallhagen , Anderssons Gårdsbageri och Silverskärs restaurang Green Key-certifiering. Som besökare på en Green Key-servering kan bussturisten bland annat garanteras att delar av livsmedlen och dryckerna är lokalproducerade och/eller ekologiska och gästen kan dessutom få information om vilka rätter som innehåller lokala eller ekologiska livsmedel, att fisken som serveras kommer från hållbara bestånd, att maten är tillagad från grunden och att det alltid finns vegetariska alternativ tillgängliga.
De Green Key-märkta restaurangerna och caféerna arbetar även med bland annat med att minska avfallsmängden, vatten- och energianvändningen och användningen av kemikalier i städningen samt med att öka användningen av miljömärkta produkter. Sammantaget arbetar restaurangerna och caféerna med 12 olika kategorier, från miljöledning till inomhusmiljö, för att ge gästerna ett restaurangbesök där hög miljöhänsyn och hög kvalitet prioriteras.