23948sdkhjf

Laddat för rabatt hos Västtrafik

Från och med helgen lockar Västtrafik med gratisresor för unga - åk fyra, betala för en innebär att en vuxen kan ta med sig tre barn eller ungdomar gratis på bussar, tåg och båtar.
Den gratisåkande ungdomen får vara upp till 20 år medan den som tar med sig barn eller ungdomar måste ha fyllt 20 år. Tanken är att underlätta för besökande barnfamiljer men det kommer sannolikt att bli en del svårigheter med att definiera vem som åker med vem när ett gäng 19-21 åringar vill resa billigt.

Västra Götalandsregionen är ett turist- och evenemangsområde med många tillfälliga resenärer. För att utnyttja den nya rabatten måste resenären skaffa sig ett laddbart kort från Västtrafik. Där finns två varianter, ett dygn eller tre dygn. Priset varierar dessutom efter hur stor del av regionen resenären vill röra sig i; ett dygn i Göteborg kostar 65 kronor medan den som vill tuffa runt i hela regionen i tre dygn får punga ut med 480 kronor.

- På det här sättet gör vi resandet enkelt så att kollektivtrafiken blir det naturliga valet för besökare i vårt område, säger Maria Holmström, försäljningschef på Västtrafik.

De nya laddningarna gäller dygnet runt vid resa med Västtrafiks bussar, spårvagnar och båtar samt på Bohuståget, Alingsås- och Kungsbackapendeln. Däremot gäller inte laddningarna på övriga tåg (inklusive X2000), Swebus Express eller Flygbussarna vilket beror på att det inte finns pengar i årets budget för att låta laddningarna gälla på denna trafik.

Laddningarna ersätter nuvarande dagkort som bland annat finns i Göteborgsområdet där man tidigare fått ta med två ungdomar upp till 17 år under juni-augusti och på helger. Däremot finns Regionen Runt i 24 timmar kvar i samma form som tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062