23948sdkhjf

Nytt bolag ska bygga miljöfärjor

Det marina innovationsföretaget Stormfågeln planerar att ta fram och marknadsföra nästa generations persontransport- fartyg där miljöhänsyn ska vara främsta ledstjärnan.
Att bygga fartyg är ett omfattande projekt. För att klara det kommer ett helt nytt bolag att startas med Stormfågeln AB som delägare. Grunden för projektet är delar av den patenterade teknik som Stormfågeln redan använder kommer att också att ingå i det nya projektet. Ocke Mannerfelt Design AB väntas få i uppdrag att rita fartyget.

Nästa generations design och logistiktänkande kombinerat med miljövänlig teknik kommer att prägla det nya fartyget. För minsta möjliga miljöpåverkan i hamn, kustnära såväl inom- och utomskärs kommer flera olika motoralternativ att kombineras i ett hybridsystem.

- Vi har kritiskt granskat de uppfinningar och de tekniska lösningar som kommit fram ur Stormfågeln projektet och vi kommer att använda det bästa, bland annat drivlinan, säger Magnus Ullman, Styrelseordförande i Stormfågeln AB.

- Jag ser detta som ett mycket spännande och utmanande projekt där vi måste tänka i nya banor - för miljöns skull. Jag är övertygad om att vår design kommer att bli spektakulär och vi kommer att använda oss av all vår samlade erfarenhet för att få fram ett energi och miljövänligt alternativ till dagens fartyg, säger Ocke Mannerfelt, vd för Ocke Mannerfeldt Design AB.

- Vi ser detta som ett av flera möjliga kommersialiseringsprojekt för Stormfågeln och vi kommer att bjuda in fler att delta i projektet, säger Peter Wasmuth, vd för Stormfågeln AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078