Läckert på össtersjön
Nu stundar premiär för vårens gastronomiska höjdpunkt på Östersjön signerad Silja Line. Rederiet utlovar en fantastisk mat- och vinupplevelse ombord på alla sina fartyg.
Vårens Menu Signature har komponerats av Silja Serenades köksteam under ledning av Heikki Härmä som lockar med följande menyuppsättning:
Kokt kungskrabba med picklat äpple och friterad blomkålMusselrisotto med blåmusselsky och citronsmaksatt fänkålSniglar med vitllökspuré och SyrahsåsRostad renfilé, bräserat renhjärta och stekt ren kalvbräss med glaserad rödbeta och honungsrovaStekt anka och anklever med mörk timjamsås och grönsaksraguBrillat Savarin med örtostbriocheTranbärsmousse med vitchokladglass
Menu Signature är en sjurätters specialmeny som komponeras två gånger per år och som serveras ombord i Tallinks och Silja Lines exklusiva gourmetrestauranger. Menyerna tas fram av Silja Lines erkänt skickliga kockar och prisbelönta sommelierer i samarbete med utvalda vinhus. Även internationella stjärnkockar som t.ex. Sylvestre Wahid, hösten 2009 har bjudits in för att komponera dessa exklusiva gourmetmenyer. Den första Menu Signature hade premiär på Silja Line hösten 2005.
François Lurton representerar den femte generationen i familjen Lurton som har producerat Bordeauxviner sedan 1897. År 1988 startade François tillsammans med sin bror Jacques det egna företaget Jacques & François Lurton S.A. Men sedan 2007 driver François företaget i egen regi under namnet François Lurton S.A. och har sedan dess producerat viner utsedda till de bästa i företagets historia.
Vårens Menu Signature serveras till och med 5 juni 2013.